Málna dzsem készítés mag nélkül

Málna dzsem készítése mag nélkül egy könnyű és finom módja annak, hogy élvezhesd a friss málna ízét télen is. Ez a hagyományos recept olyan egyszerű, hogy bárki elkészítheti otthon. A málna dzsem nemcsak finom, hanem tele van antioxidánsokkal is, amelyek jót tesznek az egészségnek.

Hozzávalók

A málna dzsem elkészítéséhez szükséged lesz a következő hozzávalókra:

  • 1 kg friss málna
  • 500 g cukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja

Elkészítés

Íme, hogyan készítheted el a málna dzsemet mag nélkül:

  1. Mosd meg alaposan a málnákat, majd szűrd le őket egy szitán, hogy eltávolítsd a magokat.
  2. Tedd a málnát egy nagy fazékba, és adj hozzá a cukrot és a citrom levét és reszelt héját.
  3. Melegítsd fel a keveréket közepes lángon, és keverd folyamatosan, amíg a cukor teljesen felolvad, és a málna pépesedni kezd.
  4. Főzd további 15-20 percig, amíg a dzsem sűrűsödni kezd. Időnként keverd meg, hogy ne égjen le.
  5. Teszteld a dzsemet a hideg tányérmódszerrel. Ehhez egy tányérre önts egy kis dzsemet, majd hagyd állni pár másodpercig. Ha a dzsem összezsugorodik és megdermed, akkor készen van.
  6. Öntsd forró üvegekbe a forró dzsemet, majd zárd le őket szorosan.
  7. Hagyd kihűlni, majd tárold a dzsemet hűvös, sötét helyen.

Tipp:

Ha szeretnéd, hogy a dzsem még simább legyen, használhatsz botmixert a málna pépesítéséhez.

GYIK (Gyakran Ismételt Kérdések)

Mennyi ideig tárolható a málna dzsem?

A jól lezárt üvegekben tárolt málna dzsem akár egy évig is eltarthat. Fontos, hogy hűvös, sötét helyen tárold, hogy megőrizze frissességét.

Lehet-e más gyümölcsöket hozzáadni a málna dzsemhez?

Igen, a málna dzsemhez más gyümölcsöket is hozzáadhatsz, például eper vagy szeder. Így egyedi ízű dzsemet készíthetsz.

Hogyan lehet megakadályozni a dzsem megpenészedését?

A dzsem megpenészedésének megelőzéséhez fontos, hogy a felhasznált edények és fedők tiszták legyenek. A dzsemet forrald fel az üvegekbe öntés előtt, hogy megölje a baktériumokat, majd zárd le az üvegeket szorosan.

Hogyan használható fel a málna dzsem?

A málna dzsem tökéletes kenyérre kenve, palacsintával vagy sütikkel. Emellett sütemények és torták töltelékének is kiválóan alkalmas.


Vezi și:

Szerző képe

Eva

Szólj hozzá!