Sárgabarack dzsem egyszerűen

Mi sem egyszerűbb, mint otthon elkészíteni egy finom sárgabarack dzsemet! A sárgabarack dzsem egy népszerű és ízletes választás reggeli pirítósra vagy tea mellé, de természetesen bármilyen péksüteménnyel is tökéletesen passzol. Ebben a cikkben megosztjuk veletek a sárgabarack dzsem egyszerű és gyors elkészítési módját.

Hozzávalók

A sárgabarack dzsem elkészítéséhez szükséged lesz a következő alapanyagokra:

  • 1 kg érett sárgabarack
  • 500 g kristálycukor
  • 1 citrom leve

Elkészítés

Az egyszerű sárgabarack dzsem elkészítése lépésről lépésre:

  1. Mosd meg alaposan a sárgabarackot, majd vágd félbe és távolítsd el a magját.
  2. Tegyél egy nagy lábasba a sárgabarackot, a cukrot és a citrom levét.
  3. Forrald fel az összetevőket közepes lángon, majd csökkentsd a hőt és főzd további 30-40 percig, amíg a sárgabarack megpuhul és a dzsem besűrűsödik.
  4. Amikor a dzsem elkészült, öntsd steril üvegekbe és hagyd kihűlni.

Tárolás

A sárgabarack dzsemet szobahőmérsékleten tárolhatod, de ajánlott hűtőszekrényben tartani, hogy hosszabb ideig friss maradjon. Az elkészített dzsem tartalmaz cukrot, amely segít megőrizni a gyümölcs frissességét.

Használat

Az egyszerű sárgabarack dzsem tökéletes választás reggeli péksüteményekhez, palacsintához vagy akár desszertekhez is. Használhatod krémsajttal is kenyérre kenve vagy akár sütemények töltelékének.

Gyakori kérdések

Mennyi ideig tart elkészíteni a sárgabarack dzsemet?

A sárgabarack dzsem elkészítése kb. 1 órát vesz igénybe, beleértve a főzési időt és a hűtést.

Milyen más gyümölcsökkel kombinálhatom a dzsemet?

A sárgabarack dzsem kiválóan kombinálható más gyümölcsökkel is, például szilvával vagy málnával. Kísérletezz bátran az ízekkel!

Mennyi ideig tárolható a sárgabarack dzsem?

A sárgabarack dzsemet hűtőszekrényben tárolva akár 1-2 hónapig is friss marad. Szobahőmérsékleten is tárolható, de 1-2 hét után a minősége csökkenhet.


Vezi și:

Szerző képe

Eva

Szólj hozzá!