Bbq szósz recept

A BBQ szósz készítése otthon egy egyszerű és ízletes módja annak, hogy feldobd a grillezést vagy sütést. Ez a klasszikus recept segít neked elkészíteni a tökéletes BBQ szószt, amely mindenféle hús és zöldség mellé remekül passzol. Fedezd fel, hogyan készítheted el saját BBQ szószodat lépésről lépésre!

Hozzávalók:

  • 2 bögre paradicsomkonzerv
  • 1/2 bögre barna cukor
  • 1/4 bögre almaecet
  • 2 evőkanál Worcestershire szósz
  • 2 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál őrölt mustár
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • 1/2 teáskanál hagymapor
  • 1/4 teáskanál cayenne bors (opcionális, ha szereted a pikáns ízt)

Elkészítés:

1. Egy közepes lábasban összekeverjük a paradicsomkonzervet, a barna cukrot, az almaecetet, a Worcestershire szószt és a füstölt paprikát. Közepes lángon melegítsük fel, majd forraljuk fel.

2. Adjuk hozzá az őrölt mustárt, őrölt fekete borsot, sót, fokhagymaport és hagymaport. Alaposan keverjük össze az összetevőket.

3. Ha szereted a pikáns ízt, adj hozzá egy kis cayenne borsot is. Keverjük össze alaposan, majd csökkentsük a lángot, és hagyjuk főni 15-20 percig. Időnként keverjük meg.

4. Amikor a szósz sűrűsödni kezd és összeáll, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.

Szolgálás:

A BBQ szószt grillezett csirke, sertés, marha vagy akár zöldségek mellé is tálalhatod. Kenheted közvetlenül a húsra a sütés vagy grillezés során, vagy használhatod mártogatónak is.

Tipp:

Próbálj meg különféle ízesítéseket hozzáadni a szószhoz, például mézet vagy szójaszószt, hogy egyedi ízvilágot teremts. Kísérletezz bátran az ízekkel, hogy megtaláld a saját BBQ szószod tökéletes verzióját!

Hogyan tároljam a BBQ szószt?

A BBQ szószt légmentesen zárható üveg vagy műanyag tárolódobozban tartsd a hűtőszekrényben. Így akár egy hétig is eltarthat. Ha hosszabb ideig szeretnéd tárolni, akkor le is fagyaszthatod, és hosszú hónapokig eláll így.

Milyen ételekhez illik a BBQ szósz legjobban?

A BBQ szósz kiválóan passzol grillezett csirkéhez, sertéshúshoz, marhához és akár zöldségekhez is. Használhatod sütéshez, grillezéshez, vagy akár mártogatósra is.

Mit tehetek, ha túl sűrű vagy túl híg lett a szósz?

Ha a szósz túl sűrű lett, adj hozzá kevés vizet, és alaposan keverd el. Ha pedig túl híg, főzd tovább néhány percig, hogy besűrűsödjön.


Vezi și:

Ferdinand

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Ferdinand

Szólj hozzá!