Sokan szeretik a pizzát, és egy jó pizza szósz elengedhetetlen az ízletes végeredményhez. Ebben a cikkben megosztjuk veletek egy fantasztikus pizza szósz receptjét, amely garantáltan fel fogja dobni otthoni pizzakészítését. A saját készítésű pizza szósz lehetővé teszi, hogy teljesen testreszabott pizzát készítsen, amely pontosan az ízlésének megfelel.
Hozzávalók:
- 1 doboz paradicsomkonzerv (400g)
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva
- 1 hagyma, aprítva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál fekete bors
- 1/2 teáskanál oregánó
- 1/2 teáskanál bazsalikom
- 1/4 teáskanál chili pehely (opcionális, ha szereti a pikáns ízeket)
Elkészítés:
1. Egy közepes méretű lábasban hevítse fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd pároljuk üvegesre, körülbelül 5 percig.
2. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, majd keverjük hozzá a cukrot, sót, fekete borsot, oregánót, bazsalikomot és chili pehelyet (ha használjuk). Keverjük össze alaposan.
3. Hagyjuk forralni, majd csökkentsük a lángot, és hagyjuk főni alacsony lángon kb. 20-30 percig, vagy amíg a szósz besűrűsödik.
4. Ha szükséges, használjunk botmixert vagy turmixgépet, hogy teljesen simára turmixoljuk a szószt.
5. Az elkészült pizza szószt hűtsük le, majd használjuk azonnal a pizzakészítéshez, vagy tároljuk légmentesen lezárva a hűtőszekrényben.
Tipp:
Ha szeretnénk extra gazdag ízeket elérni, adjunk hozzá egy kevés vörösbor vagy balzsamecetet a szószhoz a főzés során. Ez még finomabbá teszi az ízeket.
GYIK:
Mennyi ideig tartható frissen a pizza szósz a hűtőben?
A pizza szósz hűtőben légmentesen lezárt tartályban akár egy hétig is eltartható.
Mit lehet használni a pizza szószon kívül?
A pizza szósz remek alap lehet más olasz ételekhez is, például a tésztaszószokhoz vagy lasagnéhoz. Használja kreatívan az ízlése szerint!
Hogyan lehet fokozni a pizza szósz pikáns ízét?
Ha szereti a pikáns ízeket, adjon hozzá egy kevés chili pehelyt vagy cayenne borsot a szószhoz a főzés során. Vigyázzon, hogy ne tegye túl erőssé!
Vezi și: