Pizza szósz recept

Sokan szeretik a pizzát, és egy jó pizza szósz elengedhetetlen az ízletes végeredményhez. Ebben a cikkben megosztjuk veletek egy fantasztikus pizza szósz receptjét, amely garantáltan fel fogja dobni otthoni pizzakészítését. A saját készítésű pizza szósz lehetővé teszi, hogy teljesen testreszabott pizzát készítsen, amely pontosan az ízlésének megfelel.

Hozzávalók:

  • 1 doboz paradicsomkonzerv (400g)
  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 1 hagyma, aprítva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál fekete bors
  • 1/2 teáskanál oregánó
  • 1/2 teáskanál bazsalikom
  • 1/4 teáskanál chili pehely (opcionális, ha szereti a pikáns ízeket)

Elkészítés:

1. Egy közepes méretű lábasban hevítse fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd pároljuk üvegesre, körülbelül 5 percig.

2. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, majd keverjük hozzá a cukrot, sót, fekete borsot, oregánót, bazsalikomot és chili pehelyet (ha használjuk). Keverjük össze alaposan.

3. Hagyjuk forralni, majd csökkentsük a lángot, és hagyjuk főni alacsony lángon kb. 20-30 percig, vagy amíg a szósz besűrűsödik.

4. Ha szükséges, használjunk botmixert vagy turmixgépet, hogy teljesen simára turmixoljuk a szószt.

5. Az elkészült pizza szószt hűtsük le, majd használjuk azonnal a pizzakészítéshez, vagy tároljuk légmentesen lezárva a hűtőszekrényben.

Tipp:

Ha szeretnénk extra gazdag ízeket elérni, adjunk hozzá egy kevés vörösbor vagy balzsamecetet a szószhoz a főzés során. Ez még finomabbá teszi az ízeket.

GYIK:

Mennyi ideig tartható frissen a pizza szósz a hűtőben?

A pizza szósz hűtőben légmentesen lezárt tartályban akár egy hétig is eltartható.

Mit lehet használni a pizza szószon kívül?

A pizza szósz remek alap lehet más olasz ételekhez is, például a tésztaszószokhoz vagy lasagnéhoz. Használja kreatívan az ízlése szerint!

Hogyan lehet fokozni a pizza szósz pikáns ízét?

Ha szereti a pikáns ízeket, adjon hozzá egy kevés chili pehelyt vagy cayenne borsot a szószhoz a főzés során. Vigyázzon, hogy ne tegye túl erőssé!


Vezi și:

Patic

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Patic

Szólj hozzá!